De paarden

Hier meer informatie over onze paarden. Al onze paarden zijn Berbers, Arabieren of Berber-Arabieren. Deze rassen staan bekend om hun sterke band met mensen, zijn sober, sterk en hebben veel energie. De meeste van onze paarden zijn hengst, zolang ze goed functioneren zonder hengstenmanieren en een normaal sociaal leven kunnen leiden met andere paarden zijn wij geen reden hen te castreren. Hier op Djerba is het de gewoonte hengsten te houden, merries zijn amper te vinden en daardoor zijn de hengsten over het algemeen ook veel rustiger dan in Noord-Europa. Veel van onze paarden hebben we jong gekocht, en zelf met 4 jaar ingereden zodat ze genoeg tijd hadden zich fysiek en mentaal te ontwikkelen. Hier in zuid-Tunesie worden de meeste paarden helaas al met 2 jaar oud ingereden.

406689_103191693134187_1281430909_n

Allen hebben hun eigen persoonlijkheid en we houden van hun verschillende karakters. De paarden een waardig leven te gunnen met genoeg speeltijd met andere paarden in de paddocks was een van de belangrijkste redenen onze stal te beginnen. Helaas is het samen houden van paarden en dan vooral hengsten nog een groot taboe, de meeste paarden staan wanneer ze niet gereden worden aangebonden onder een boom of in de volle zon. We hopen dat door het goede voorbeeld te geven, meer en meer mensen de noodzaak van vrije beweging en sociale interactie gaan inzien.
Onze paarden staan zonder ijzers en we bekappen de hoeven zelf. We hebben hier geluk met de vele zandwegen, ideaal voor paardenhoeven. Enkele van onze paarden worden pitloos gereden, en ze worden allemaal regelmatig gecontroleerd door een tandarts en osteopaat. We hebben engelse, western, boomloze, barokke en endurance zadels. Al onze paarden worden relaxt en met gevoel maar ook voorwaarts gereden, zodat ze zacht en reactief blijven op de hulpen. De gezondheid van onze paarden is van het grootste belang, daarom rijden we enkel gecontroleerde galop. De ritten zijn relaxed maar sportief, er wordt ook veel gegaloppeerd maar koploos geraas doen we niet aan! Voor het welzijn van de paarden accepteren we enkel gevorderde ruiters en hanteren we een gewichtslimiet van 80 kg.

DSC_0586

DSC_0405